BEZOVÁ MAST

bezová mast, recept na mazání

Masti a lihové výluhy používáme hodně často. Hlavně je je to možnost jak uchovat byliny na pozdější použití a mít je hned k dispozici.

Masti nejčastěji vyrábím z domácího sádla, ghíčka nebo slunečnicového oleje a včelího vosku.

All-focus

Byliny sbíráme za slunečného dne na čistých místech.

Recept na mast  

  • košík bylin (bezové listy, měsíček, kontryhel, kostival, přeslička, jitrocel….
  • 1 l sádla (ghíčka, slunečnicového oleje)
All-focus

Byliny co nejdřív pokrájíme.

Dáme do teplého tuku(sádlo, ghi, slunečnicový olej s voskem) .

Necháme macerovat do druhého dne.

Druhý den zahříváme ještě 30 min (do 50°C).

Přecedíme do vyvařenych sklenic (uchováváme v chladu, nabíráme čistým nástrojem)

All-focus

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *