Green kari

Green kari, Green curry, Thajsko

Recept

  • 2 lžíce ghíčka
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 cm zázvoru
  • 1 cuketa
  • 1 kari pasta (BILLA)
  • 6 kaffirových listů
  • 1 citronová tráva
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 ml kokosového mléka
  • 300 g celých krevet (krevet, ryb, tofu…dle chuti)
  • svazek koriandru

Na ghíčku lehce osmahnem cibuli, nakrájenou na velké kostky. Přihodíme mrkev na kolečka, zázvor na malé kostičky, cuketu na půlkolečka, kari pastu, kafirové listy, citronovou trávu. Chvíli osmahnem. Přidáme krevety (ryby, tofu…), opékáme než zrůžový. Zalijem vývarem. Vaříme 30 min. Zalijem kokosovým mlékem. Posypem čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží.

Tenhle parádní recept mám od kluků z koh Lanty. Kluci díky 🙂 . V Thajsku smaží na sezamovém oleji, citronovou trávu a kaffirové listy trhaji vedle restaurace a kari (curry) pastu maji z trhu. Jinak je to bez změny

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *