Každý týden jedno jídlo podle našich předků

Kváskový chléb

Pojďte s náma do výzvy a každý týden si dejte jeden skromný staročeský den.

Naši předci jedli velmi skromně, sezoně, udržitelně. Jejich jídelníček byl velmi jednoduchý. Složený převážně z obilnin, luštěnin, másla, sádla, vajec, zeleniny. Většina potravin byla fermentovaná. Nejspíš pro lepší skladovatelnost a jako bonus byla velmi dobře stravitelná strava prospěšná pro trávení. Pojďme ulevit přírodě a žít trochu skromně, inspirovat se u našich babiček a dědečků.

bezobalový nákup

Naši předci neznali jednorázové obaly. Když měli papírový sáček, požívali ho do roztrhání a pak s nim rozdělali v kamnech.
Vážili si běžných věcí a přírody okolo sebe.

Jak to, že jsme na to za tak krátkou dobu zapomněli?

My se snažíme většinu věcí vypěstovat sami, měníme jídlo za naše výrobky, naší práci. Zavařujeme, sušíme, kvasíme…Nakupujeme v bezobalovém obchodě, ale i přesto žijeme normální život, nebydlíme v chatrči, používáme deodorant (doma vyrobený), jíme v restauraci, jezdíme na výlety a baví nás to.

Pojďte zkusit jeden skromný den v týdnu s náma

Každý týden v pondělí Vám představíme jedno jídlo našich předků.

Máte se na co těšit

  • Bramborové lívance
  • Podplamence
  • Kváskový chléb
  • Fermentovaná kaše
  • Jahelník
  • Kvašená zelenina
  • Pražmo
  • Vdolky na drátě
  • Domácí nudle
  • Grenadýrský pochod
  • Pučálka
  • Kočičí tanec
  • atd….

Pochlubte se jak se Vám jídlo povedlo, vkládejte je na instagram pod #jidlonasichpredku a nezapomeňte nás označit @zahradamilcice ať Vás najdeme

Chystáme pro Vás nějakou odměnu 🙂

Budem rádi i za Vaše rodinné recepty…Jaké máte nejraději? Co Vám vařila babička když jste byli malý? Co má nejraději babička s dědou? Zkuste jim připravit oblíbené jídlo z jejich dětství a pochlubte se s nim.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *